Βόλος: Σημαντικά μουσεία και μνημεία, πόλος έλξης των τουριστών

3 Αυγούστου 201913:17

Ο Βόλος, η πρωτεύουσα της Μαγνησίας, εδώ και πολλά χρόνια, μαζί με το Πήλιο, αποτελούν έναν από τους ελκυστικότερους τουριστικούς προορισμούς χειμώνα-καλοκαίρι. Είναι ένας must προορισμός που σε συναρπάζει και σε έλκει για πολλούς λόγους, άλλοτε για το μοναδικό φυσικό περιβάλλον, άλλοτε για τη γαστρονομία του και άλλοτε για δεκάδες άλλες επιλογές…

Η περιοχή έχει πολύ μεγάλο αρχαιολογικό ενδιαφέρον, έχει σημαντικά μουσεία και μνημεία που όμως οι Έλληνες δεν περιλαμβάνουμε συχνά στο πρόγραμμα των διακοπών μας, ενώ οι εκ του εξωτερικού επισκέπτες -κυρίως με τα κρουαζιερόπλοια- πασχίζουν να προλάβουν να δουν από κοντά, όσο το δυνατόν περισσότερα.

Ιδιαίτερα μάλιστα στον Βόλο υπάρχουν πάμπολλα μουσεία, αρχαιολογικοί χώροι και μνημεία, από τα σπουδαιότερα στον ελληνικό χώρο.

Το “Aθανασάκειο Αρχαιολογικό Μουσείο” είναι ένα από τα παλαιότερα στην Ελλάδα και αποτελεί το κεντρικό μουσείο για όλη την Θεσσαλία. Ιδρύθηκε το 1909 με χρήματα του ευεργέτη Αλέξιου Αθανασάκη και σε αυτό φυλάσσονται οι παγκόσμιας μοναδικότητας και αξίας επιτύμβιες πλάκες-στήλες των Παγασών.

Ένα ακόμη μουσείο-αριστούργημα αποτελεί το Εργοστάσιο Πλινθοκεραμοποιίας Τσαλαπάτα, που πριν από μερικά χρόνια αναπαλαιώθηκε πάνω στα παλαιά πρότυπα και παρουσιάζει την καθημερινότητα σε όλα τα στάδια παραγωγής των τούβλων και των κεραμιδιών του περασμένου αιώνα. Μέσα από αυτό τον χώρο φαίνεται και η βιομηχανική ιστορία του Βόλου και τελεί υπό τη σκέπη του Πολιτιστικού Ιδρύματος της Τράπεζας Πειραιώς.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr