Σύνδεσμος Παραδοσιακών Σκαφών: Η Ελλάδα σε λίγο θα θρηνεί 13.785 καΐκια

2 Φεβρουαρίου 201816:51

Τα παραδοσιακά αλιευτικά σκάφη θα μπορούσαν να μην καταστρέφονται λόγω της ευρωπαϊκής επιδότησης για απόσυρση της αλιευτικής άδειας, αλλά να αλλάζει η χρήση τους σε αναψυχής και να εκποιούνται μέσω του ΟΔΔΥ προς κάθε ενδιαφερόμενο λάτρη της χειροποίητης ναυπηγικής τέχνης. Αυτό τονίζει, σε ανακοίνωσή του, ο Ελληνικός Σύνδεσμος Παραδοσιακών Σκαφών και ζητά την παρέμβαση των υπουργείων Πολιτισμού και Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ο Σύνδεσμος αναφέρει ότι «τις αμέσως επόμενες ημέρες αρχίζει νέα καταστροφή αλιευτικών σκαφών και όταν θα ολοκληρωθεί αυτή η απόσυρση η πολιτιστική μας κληρονομιά θα θρηνεί 13.785 αλιευτικά ξύλινα, κυρίως παραδοσιακά, σκάφη προς τις χωματερές».

Σύμφωνα με τα συγκεντρωθέντα στοιχεία που επικαλείται, ήδη, εγκρίθηκαν καταστροφές 763 αλιευτικών σκαφών και άλλες 522 αιτήσεις δεν προχώρησαν προσωρινά λόγω έλλειψης του διαθέσιμου ποσού.

ΑΠΕ

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο [email protected]