Πρόστιμο στα κοινωνικά μέσα που δεν αφαιρούν έγκαιρα καταχωρήσεις μίσους

2 Ιουλίου 201717:23

Nομοσχέδιο για την επιβολή προστίμων έως 50 εκατ. ευρώ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ενέκρινε σήμερα το γερμανικό κοινοβούλιο σε όσους δεν αφαιρούν γρήγορα καταχωρίσεις μίσους, παρά τις ανησυχίες ότι ο νόμος αυτός θα μπορούσε να περιορίσει την ελευθερία της έκφρασης.

Η Γερμανία έχει από τους σκληρότερους στον κόσμο νόμους κατά της δυσφήμησης, της δημόσιας υποκίνησης για διάπραξη εγκλημάτων, καθώς και των απειλών για χρήση βίας, προβλέποντας ποινές φυλάκισης για την άρνηση του Ολοκαυτώματος ή για την παρότρυνση σε μίσος εναντίον μειονοτήτων. Ωστόσο διώξεις ασκούνται σε λίγες μόνο περιπτώσεις στο Ίντερνετ.

Ο νέος νόμος απαιτεί από τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης να αφαιρούν φανερά παράνομους λόγους μίσους και άλλες καταχωρίσεις μέσα σε 24 ώρες αφότου ειδοποιηθούν ή δεχθούν διαμαρτυρία και να μπλοκάρουν άλλα επιθετικά περιεχόμενα εντός επτά ημερών.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο [email protected]