Η Microsoft ανακοινώνει το τέλος της «Ζωγραφικής»

25 Ιουλίου 201719:12

Το πασίγνωστο πρόγραμμα γραφικών «Ζωγραφική» (Paint) του λογισμικού Windows 10, σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC, θα καταργηθεί και θα αντικατασταθεί από το νέο πρόγραμμα «Ζωγραφική 3D».

Το εν λόγω πρόγραμμα έχει αποτελέσει κομμάτι των Windows από το 1985, και είναι γνωστό για την απλότητα της χρήσης του.

Η Microsoft, ωστόσο, εξέδωσε μία λίστα που περιλαμβάνει λειτουργίες των Windows που λογικά δεν θα είναι διαθέσιμες στη νέα έκδοση «Windows 10 Fall Creators Update», που θα δει το φως της δημοσιότητας το φθινόπωρο.

Η εν λόγω λίστα περιλαμβάνει επίσης την υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Outlook Express, καθώς και την εφαρμογή «Reader».

Η σχετική ανακοίνωση έχει προκαλέσει αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με χαρακτηριστικότερη τη δήλωση του Ουαλού διαχειριστή σελίδας στο Youtube, γνωστού με το ψευδώνυμο «Chaotic» να δηλώνει πως το πρόγραμμα «είναι το καλύτερο πράγμα που έχει υπάρξει», ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον συγκεντρώνει η περίπτωση του καλλιτέχνη Jim’ll Paint It, ο οποίος δημιουργεί όλα του τα έργα σε αυτό το πρόγραμμα, και διαθέτει πάνω από 700. 000 ακολούθους στο Facebook.

Καθημερινή

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr