Μανιτάρια σωτέ με Bourbon

6 Απριλίου 201616:00

Υλικά για 8 άτομα60 γρ. βούτυρο
60 ml. ελαιόλαδο
900 γρ. άσπρα μανιτάρια
Αλάτι 1/2 κ.γ.
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι 1/2 κ.γ.
120 ml Βourbon
3 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
1/4 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
θυμάρι 2 κ.γ.

Εκτέλεση
Τοποθετούμε το βούτυρο και το ελαιόλαδο σε ενα βαθύ τηγάνι και τα αφήνουμε να κάψουν σε μέτρια φωτιά.

Προσθέτουμε τα μανιτάρια,αλάτι και πιπέρι.Μαγειρεύουμε για 12-15 λεπτά ανακατεύοντας συχνά μέχρι να μαλακώσουν τα μανιτάρια και να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά.

Προσθέτουμε το bourbon και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το σκόρδο, τον μαϊντανό και το θυμάρι. Ανακατεύουμε καλά και μαγειρεύουμε για ακόμη 2-3 λεπτά.

Πηγή : cookbox.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο [email protected]