Κοτόπουλο στον φούρνο με ντομάτα, σκόρδο και θυμάρι

30 Ιουλίου 201900:38

Ψήνουμε το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει… Οι ντομάτες στο πιάτο μας θα δροσίσουν κάθε μπουκιά.

Προετοιμασία: 10΄, Χρόνος: 40΄, Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολο

Υλικά για 4 άτομα

  • 4 μπούτια, ολόκληρα
  • 1/2 λεμόνι
  • 8 σκελίδες σκόρδο, ελαφρά κοπανισμένες
  • 4 ντομάτες ώριμες, ψιλοκομμένες
  • 1/2 μάτσο δυόσμος, ψιλοκομμένος
  • 1/2 κουτ. σούπας ξερό θυμάρι
  • 70 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για το άλειμμα

  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • 1 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
  • 1 κουτ. σούπας πάπρικα πικάντικη
  • 1 κουτ. σούπας μέλι

Διαδικασία

Τρίβουμε το κοτόπουλο με το λεμόνι, αλατοπιπερώνουμε, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το άλειμμα και τρίβουμε καλά το κοτόπουλο και κάτω από την πέτσα (όσο μπορούμε). Απλώνουμε σε ταψί που ιδανικά να τα χωράει ακριβώς και βάζουμε ανάμεσα τα σκόρδα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τις ντομάτες, τον δυόσμο, το θυμάρι, το ελαιόλαδο και αλατοπίπερο και ρίχνουμε πάνω από το κοτόπουλο. Ψήνουμε για 40 λεπτά, μέχρι να γίνει και να ροδίσει. Σερβίρουμε με πουρέ μελιτζάνας ή αλμυρίκια και λευκό ρύζι.

Στο ποτήρι μας ένα Αγιωργίτικο φυσικά!

(πηγή: Καθημερινή)

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο [email protected]