Κομοτηνή: Η Πυροσβεστική καλεί την αστυνομία για να μπορέσει να σβήσει φωτιές

13 Ιανουαρίου 202009:56

Για το τραγικό περιστατικό της απανθράκωσης ενός 4χρονου κοριτσιού Ρομά, μίλησε στην ΕΡΤ Κομοτηνής, ο Διοικητής της ΠΥ Κομοτηνής, Κωνσταντίνος Παπάζογλου, ο οποίος ήταν και παρών στην επιχείρηση κατάσβεσης.

Μάλιστα ανέφερε πως οι Πυροσβέστες δέχθηκαν κλωτσιές από τους περιοίκους -σ.σ. στην εν λόγω περιοχή κατοικούν Ρομά-, κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης.

 

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής ήταν 4 οχήματα και 11 Πυροσβέστες, οι οποίοι βρέθηκαν μπροστά στο παράπηγμα που είχαν για σπίτι –οδός Ιθάκη, κοντά στην οδό τέρμα Αδριανουπόλεως περιοχή όπου κατοικούν Ρομά- η εννιαμελής οικογένεια και καιγόταν ολοσχερώς.

Οι γονείς και οι περίοικοι είχαν προλάβει να βγάλουν τα έξι κορίτσια της οικογένειας, αλλά δεν πρόλαβαν να σώσουν το 4χρονο κοριτσάκι…
Ωστόσο, μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο κ. Παπάζογλου αποκάλυψε πως οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής δέχθηκαν προπηλακισμό και πιο συγκεκριμένα οι περίοικοι της οδού Τέρμα Αδριανουπόλεως, επεφύλαξαν κλωτσιές και δυνατές σπρωξιές στους Πυροσβέστες και στα οχήματα της Πυροσβεστικής…

«Σας λέω πως κάθε φορά που προκύπτει περιστατικό πυρκαγιάς στις γειτονιές των ΡΟΜΑ στην οδό τέρμα Αδριανουπόλεως και στον Ήφαιστο, στην Κομοτηνή, ΠΑΝΤΑ ζητάμε να μας συνοδεύει η Αστυνομία, προκειμένου με ασφάλεια για την δική μας σωματική ακεραιότητα, αλλά και για τα οχήματα της ΠΥ, να κάνουμε το έργο της κατάσβεσης, χωρίς να δεχόμαστε…ξύλο», τόνισε με πικρία ο κ Παπάζογλου.

Η προανακριτική διαδικασία που διενεργείται θα αναδείξει και τα αίτια της πυρκαγιάς, που στοίχησε τη ζωή σε ένα 4χρονο κοριτσάκι.

Πηγή: ΕΡΤ Κομοτηνής

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr