Κυρ. Μητσοτάκης: Ο κ. Τσίπρας δεν δίνει 13η σύνταξη αλλά ένα προεκλογικό επίδομα

12 Μαΐου 201916:13

Το μήνυμα για την ανάγκη ισχυρής πολιτικής αλλαγής, το οποίο λαμβάνει σε κάθε γωνιά της πατρίδας» έστειλε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης στη διακαναλική συνέντευξη Τύπου. 

Θα είναι μια ευρεία νίκη, εφόσον ο κ. Τσίπρας ηττηθεί στις ευρωεκλογές πρέπει να παραιτηθεί και να πάει η χώρα σε εκλογές σε τέσσερις εβδομάδες, είπε.

Διευκρίνισε παράλληλα ότι «δεν έχουμε την ίδια οικονομική πολιτική με τον ΣΥΡΙΖΑ εμάς μας ενδιαφέρει πώς θα μεγαλώσουμε την πίτα και τον κ. Τσίπρα τον ενδιαφέρει πώς θα αναδιανείμει τη φτώχεια».

Σε ερώτηση της «Κ» εάν σκοπεύει να καταργήσει όλα τα επιδόματα, όπως τον κατηγορεί ο ΣΥΡΙΖΑ και αν θα κόψει τη 13η σύνταξη είπε: «Θα πρέπει να μιλήσουμε με ειλικρίνεια στους συνταξιούχους δεν δίνει 13η σύνταξη αλλά ένα προεκλογικό επίδομα με ξεδιάντροπο τρόπο. Αναγνωρίζω απόλυτα ότι οποιαδήποτε βοήθεια είναι χρήσιμη και τα 500 ευρώ που θα πάρει ένας συνταξιούχος είναι σημαντικά, το ερώτημα όμως είναι αν μακροπρόθεσμα μπορούμε να στηρίζουμε αυτούς που έχουν απόλυτη ανάγκη, αν δεν έχουμε αρκετούς πόρους. Το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα είναι πολιτική της ΝΔ και θέλω να αυξήσω τους πόρους του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος στο ένα δισ. ευρώ. Το ζήτημα δεν είναι να κρατάμε ανθρώπους εξαρτημένους από επιδόματα και δεν είναι μόνο οι συνταξιούχοι που υποφέρουν αλλά και οι μακροχρόνια άνεργοι και οι οικογένειες που έχουν μόνο ένα μέλος που αμοίβεται». 

Ωστόσο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης διευκρίνισε ότι «θα ψηφίσει το προεκλογικό επίδομα που ο κ. Τσίπρας βαφτίζει 13η σύνταξη». 

Κληθείς να σχολιάσει τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι «η ασφάλεια είναι ψηλά στην ατζέντα της ΝΔ κάτι για το οποίο αδιαφορεί ο κ. Τσίπρας».

«Για μένα το να σταματήσει η εικόνα αυτή στο κέντρο της Αθήνας αλλά και το να αποκατασταθεί η ασφάλεια παντού είναι απόλυτη πολιτική προτεραιότητα. Οταν ζητάμε από τους αστυνομικούς να επιβάλουν τον νόμο και την τάξη θα πρέπει να διαθέτουν και όλα τα μέσα για να νιώσουν οι ίδιοι ασφαλείς. Εντός ενός έτους θα προχωρήσουμε στην προμήθεια 1.000 νέων περιπολικών και θα επαναφέρουμε τάχιστα την ομάδα ΔΕΛΤΑ και θα ενισχύσουμε και την ομάδα ΔΙ.ΑΣ. Θα προσλάβουμε 1.500 νέους αστυνομικούς που θα θέσουμε στη διάθεση των ομάδων ΔΕΛΤΑ και ΔΙΑΣ». 

Ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε επίσης τον κ. Τσίπρα να κάνει δεκτή την τροπολογία για κατάργηση της μείωσης του αφορολογήτου.

«Αν δεν το κάνει ο κ. Τσίπρας θα το κάνει η κυβέρνηση της ΝΔ», είπε.

Εξάλλου, απέκλεισε το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι «το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης δεν συμφωνεί με τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός καθώς, όπως είπε, ήταν πανικόβλητος και ήθελε να αλλάξει την ατζέντα από την υπόθεση με το κότερο».

Οσο για το τι στάση θα τηρήσει σχετικά με τα αναδρομικά των συνταξιούχων είπε «ότι οι αποφάσεις των δικαστών θα γίνουν σεβαστές στα πλαίσια πάντα της δημοσιονομικής πειθαρχίας και των στόχων». 

Σχετικά με την τραγωδία στο Μάτι και σε ερώτηση αν θεωρεί ότι η κυβέρνηση ανέλαβε την ευθύνη αλλά και το τι θα πράξει για να μην επαναληφθεί ένα τέτοιο γεγονός, ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε λόγο για αφόρητη υποκρισία του κ. Τσίπρα και όσων συμμετείχαν στην περιβόητη σύσκεψη. «Πράγματι ο κρατικός μηχανισμός είχε και έχει πολύ μεγάλες ανεπάρκειες, θα ήταν ψέμα να πω ότι μπορώ να φτιάξω έναν κρατικό μηχανισμό που είναι μπάχαλο. Μέσα σε αυτόν τον χρόνο δεν έχει γίνει τίποτα. Κανένα έκτακτο σχέδιο δεν έχει εκπονηθεί για να εκπαιδευτούν οικισμοί που βρίσκονται σε αντίστοιχο βαθμό επικινδυνότητας. Δεν έμαθαν τίποτα. Προσευχόμαστε να μη ζήσουμε άλλη τέτοια τύχη και αν δεν συμβεί θα είναι από τύχη και όχι από προγραμματισμό. Εμείς έχουμε ήδη εκπονήσει σχέδιο για το πώς θα αλλάξουμε αυτές τις δομές. Ο γ.γ. Πολιτικής Προστασίας θα επιλεγεί με βάση το βιογραφικό του». 

Σε ερώτηση αν αισθάνεται την ανάγκη να ζητήσει συγγνώμη από τον πρωθυπουργό για το θέμα της χούντας είπε «δεν είπα τίποτα ανακριβές άρα δεν έχω κανένα λόγο να ζητήσω συγγνώμη από κανέναν». 

Ωστόσο, όπως σημείωσε «πρέπει να αφήσουμε τις οικογένειες μας εκτός πολιτικής αντιπαράθεσης. Ελπίζω να πήρε το μήνυμα του» και πρόσθεσε πως δεν υπάρχει οικογενειακή ευθύνη, ενώ κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα και τα υπόγεια του Μαξίμου ότι έχουν στοχοποιήσει τη σύζυγό του.

Σχετικά με την προκλητικότητα της Αγκυρας ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε πως «το μήνυμα προς την Τουρκία πρέπει να είναι ξεκάθαρο: Θέλουμε καλές σχέσεις αλλά δεν θα δεχθούμε αναθεωρητική πολιτική και θα κάνουμε ότι πρέπει και εμείς και η Κύπρος και η ΕΕ».

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr