8 βασικά σημάδια προβλημάτων στα νεφρά

4 Σεπτεμβρίου 201710:05

Τα νεφρά σας είναι τα όργανα που ευθύνονται για το φιλτράρισμα των άχρηστων ουσιών από το αίμα και την απομάκρυνσή τους από το σώμα μέσω των ούρων.

Κατά μέσο όρο, έχουν μήκος περίπου 12 εκατοστά και μπορούν να επεξεργαστούν μέχρι και 190 λίτρα αίματος τη μέρα, αποβάλλοντας περίπου δύο λίτρα υγρού.

Τα νεφρά παίζουν επίσης σημαντικό ρόλο στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης και ευθύνονται για την παραγωγή αρκετών ορμονών που είναι θεμελιώδεις για τη γενική ευημερία σας.

Ωστόσο, όπως ισχύει και για άλλα μέρη του σώματος, η υπερβολική παρουσία τοξινών μπορεί να επηρεάσει τη λειτουργία τους και να οδηγήσει σε σοβαρά προβλήματα υγείας.

Το πιο ανησυχητικό είναι ότι τα προβλήματα στα νεφρά συχνά είτε δεν έχουν κανένα σύμπτωμα είτε μπορούν να μπερδευτούν με άλλα πιο συνηθισμένα προβλήματα υγείας.

Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν μερικά πολύ σαφή σημάδια που μπορούν να σας προειδοποιήσουν ότι υπάρχει πρόβλημα στη λειτουργία τους.

Επειδή οι περισσότεροι άνθρωποι πιθανώς δεν τα γνωρίζουν, σήμερα θέλουμε να σας παρουσιάσουμε τα οχτώ πιο βασικά από αυτά.

Μάθετε ποια είναι παρακάτω!

Διαβάστε αναλυτικά εδώ

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο [email protected]